Суддями-корупціонерами буде займатися спеціальний відділ НАБУ

Читать на русском

Директор НАБУ Артем Ситник розповів про те, що в Бюро може бути створено спеціальний відділ детективів з корупції в судовій владі.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розповів про те, що в НАБ може бути створений спеціальний відділ детективів з корупції в судовій владі.

Про це він повідомив в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ», передає «Слово і Діло».

«Корупція в Україні настільки всеохоплююча, що виділити якийсь конкретний сектор важко. Наш пріоритет номер один – це суди. Я планую рекомендувати своєму першому заступнику, який буде курувати правоохоронний блок, створити окремий відділ детективів з корупції у судовій владі», – заявив директор Бюро.

Крім того, без суддівської реформи процес боротьби з корупцією в судах не буде ефективним, переконаний Ситник.

«Боротьба з корупцією тримається на трьох китах: дерегуляція, превенція і покарання за корупційне правопорушення. Якщо просто саджати чиновників, не змінюючи нічого, ніякої ефективності не буде. Потрібно проводити реформу, виписувати гарантії незалежності судової влади, паралельно очищуючи її від корупціонерів», – підкреслив глава Антикорупційного бюро.

Він також заявив, що без нормальної зарплати в суддівській системі є «великий ризик корупції» і що він підтримує пропозицію Президента України Петра Порошенка скасувати внесення застави для корупціонерів.

Нагадаємо, що після того, як Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка, він втік з країни, а його сина Дмитра Чернишенка відпустили під заставу в сумі 6 млн гривень. Крім того, під заставу також були звільнені двоє прокурорів-корупціонерів з ГПУ та прокуратури Київської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: