Детективи НАБУ працюватимуть в Бюро, навіть якщо не пройдуть перевірку на детекторі брехні

Читать на русском
Заступник директора НАБУ Гізо Углава заявив, що кожен детектив пройде через детектор брехні, але результати матимуть рекомендаційний характер.
Фото: Главком

Заступник директора Національного антикорупційного бюро України Гізо Углава заявив, що кожен детектив пройде через детектор брехні, але результати матимуть рекомендаційний характер.

Про це він розповів в інтерв'ю «Главкому», передає «Слово і Діло».

«Це скоріше рекомендаційне тестування, за його результатами не вирішуватиметься доля людини», – зазначив Углава.

За його словами, поліграф не має 100% гарантії виявлення корупціонера і саме тому є тести, випробувальний термін, а також служба внутрішнього контролю, яка стежитиме за кожним детективом.

Як відомо, сума окладу детектива на місяць становить 19 мінімальних зарплат, що значно менше, ніж ті цифри, які будуть фігурувати в справах розслідуваних детективами.

Крім того, за словами заступника директора НАБУ, впроваджуватиметься бонусна система.

«Коли детектив добре працював, повернув державі награбовані гроші, він має отримати премії та бонуси. У нас поки немає розробленої системи преміювання», – підкреслив він.

Також Углава сподівається, що в жовтні цього року буде обрано антикорупційного прокурора та сформовано відповідну прокуратуру, яка займатиметься процесуальним супроводом роботи НАБУ.

Станом на сьогодні члени конкурсної комісії затвердили 70 детективів із 242. Коли доберуть інших, Углава не знає, і каже, що це залежатиме від ВРУ. Сам же заступник директора НАБУ сподівається, що інших детективів доберуть до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: