Українському ФБР бути: Рада створила Державне бюро розслідувань

Читать на русском
Верховна Рада України підтримала створення в Україні Державного бюро розслідувань. За законопроект у другому читанні та в цілому проголосував 241 народний депутат.

Верховна Рада України підтримала створення в Україні Державного бюро розслідувань.

За законопроект у другому читанні та в цілому проголосував 241 народний депутат, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Відповідно до ухваленого парламентом документу, Бюро займатиметься розслідуванням тих справ, які зараз підслідні прокуратурі.

Верховна Рада України підтримала створення в Україні Державного бюро розслідувань. За законопроект у другому читанні та в цілому проголосував 241 народний депутат.
Інфографіка: "Реанімаційний пакер реформ"

«Якийсь дуже правильний день: ухвалили закон про Державне бюро розслідувань! Прокуратура більше не вестиме слідство», – написав у своєму Twitter нардеп від «БПП» Володимир Ар'єв.

Зокрема, до обов'язків Бюро увійде виявлення, розкриття та попередження злочинів, пов'язаних із діяльністю організованих груп і організацій.

Також працівники новоствореної структури займатимуться розслідуванням випадків катувань та інших злочинів, пов'язаних із жорстоким, нелюдським або таким, що принижує гідність, поводженням чи покаранням злочинів, скоєних прокурорами, слідчими (детективами) Національного антикорупційного бюро, СБУ, органів внутрішніх справ та співробітниками інших правоохоронних органів.

Крім того, Бюро розслідуватиме військові злочини та злочини, скоєні посадовими особами, які мають особливо відповідальне становище, в тому числі – посадовцями Національного антикорупційного бюро, прокурорами Антикорупційної прокуратури.

Законопроект також передбачає, що директора Державного бюро розслідувань буде призначати Президент за поданням прем'єр-міністра.

Варто нагадати, що обіцянки створити в Україні Державне бюро розслідувань давали багато політиків, один із них - лідер «РПЛ» Олег Ляшко - ще у травні заявив, що парламент підтримає відповідний закон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: