Офіційно: Україна готується до торгової блокади Криму

Читать на русском
Петро Порошенко звернувся до Арсенія Яценюка з пропозицією припинити товарообіг з окупованим Кримом.

Президент України Петро Порошенко звернувся до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з пропозицією припинити товарообіг з окупованим Кримом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Крим залишився без опаленняРоботу теплопостачальних підприємств на півострові тимчасово призупинили, пояснивши це потеплінням.

«Президент України звернувся до прем'єр-міністра України з листом, в якому запропонував невідкладно утворити робочу групу для всебічного аналізу питання щодо припинення вантажного транспортного сполучення та припинення товарообігу з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим (в обидва напрямки) та підготовки проекту відповідного рішення», – йдеться в повідомленні прес-служби.

За його словами, дану пропозиція він розробив через те, що на півострові істотно загострилося протистояння між громадськими активістами та окупаційною владою Криму.

«Порушено низку кримінальних проваджень проти ініціаторів торговельної блокади Криму. Ініціатори безстрокової акції блокування поставок українських товарів на Кримський півострів, яка розпочалася 20 вересня поточного року, вимагають повністю припинити торговельні відносини з окупованою територією», – пояснив свою позицію Президент.

За час блокади Криму Україна недоотримала близько $1 млрд – ІслямовУкраїнська влада не планує скасовувати вільну економічну зону з окупованим півостровом, оскільки учасники блокади Криму «зачепили тему дуже великих грошей».

Своєю чергою, Арсеній Яценюк під час позачергового засідання уряду вимагав тимчасово призупинити переміщення вантажів до окупованого Криму, а також сформувати відповідний перелік товарів і послуг, які можуть поставлятися на півострів.

«Я пропоную тимчасово заборонити переміщення вантажних потоків на адміністративному кордоні між Україною та Автономною Республікою Крим», – заявив він.

Також Яценюк доручив міністру економічного розвитку і торгівлі Айварасу Абромавичусу підготувати проект розпорядження уряду про конкретний перелік товарів і послуг, які можуть постачатися до Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: