Росія пообіцяла відновити електропостачання Криму вже за кілька годин (доповнено)

Читать на русском
Електропостачання буде відновлено після того, як ремонтні бригади завершать відновлювальні роботи.

Електропостачання буде відновлено після того, як ремонтні бригади завершать відновлювальні роботи.

Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

«В української сторони достатньо сил і засобів, щоб відновити електропостачання», – зазначив російський міністр.

Але в прес-службі Міненерго РФ заявили, що ЗМІ дали неповну цитату міністра енергетики Олександра Новака, упустивши принципово важливу інформацію.

«У разі допуску ремонтних бригад на місце, дійсно відновлення може зайняти 5 годин, ну, трохи більше. Але ремонтні бригади туди не допускають», - пояснила керівник прес-служби Міністерства енергетики РФ Наталія Говорова.

Водночас лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що переговори з приводу відновлення постачання електроенергії до Криму можливі лише після звільнення українських політичних в'язнів на окупованому півострові та в Росії.

Він також додав, що учасники блокади Криму готові пустити ремонтників на дві лінії електропередачі в Херсонській області.

«Зараз ми частково допустимо фахівців до розмінування та проведення ремонтних робіт. Там є одна лінія, яка, минаючи Крим, веде до районів Херсонської області. Там також люди, виявляється, без світла. Ось цю лінію ми дозволимо відновити. На материковій частині люди не повинні страждати. Щ одна лінія пов'язана із Запорізькою АЕС», – сказав Джемілєв.

Нагадаємо, вночі 22 листопада жителі півострова Крим, який був окупований Російською Федерацією, залишилися без електропостачання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: