За час блокади Криму Україна недоотримала близько $1 млрд – Іслямов

Читать на русском
Українська влада не планує скасовувати вільну економічну зону з окупованим півостровом, оскільки учасники блокади Криму «зачепили тему дуже великих грошей».
Ленур Іслямов

Один з ініціаторів блокади Криму, власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов заявив, що українська влада не планує скасовувати вільну економічну зону з окупованим півостровом.

Про це він повідомив в інтерв'ю «Українській правді», пише «Слово і Діло».

«Я так зрозумів зі слів Мустафи-ага, що вони хочуть зробити такий собі дубль два – закон, де буде те ж саме, але завуальовано по-іншому», – зазначив Іслямов.

Він пояснив, що блокадою Криму активісти «зачепили тему дуже великих грошей». «Якщо ми тільки за два дні зупинили тут на кордоні 37 млн, то уявляєте, скільки крутиться тут грошей!», – повідомив Іслямов.

У «БПП» натякнули, що скасовувати вільну економічну зону з Кримом не будутьУ фракції «БПП» не хочуть скасовувати вільну економічну зону з Кримом, а замість цього пропонують шукати інші політичні рішення для його повернення.

Всього ж, за його словами, за 45 днів акції на кордоні з Кримом було зупинено товарів на близько 1 мільярда доларів. «Звичайно, Україна це недоотримала. Я взагалі не розумію, як Україна ці гроші отримувала, у мене велике питання. Що, держава не знала, що всі підприємці оформляли через брокерів свою продукцію в Херсоні? Тільки так ця зона працює», – сказав один з ініціаторів блокади Криму.

«Виходить, що все це ширма, все це обман! Система була побудована так, щоб можна було обходити податки і всі інші справи. А це ж деморалізує всіх інших. Вони розуміють, що держава такий закон видає, і це вже післямайданна держава, значить, далі буде так само. Такий собі Янукович-light», – резюмував бізнесмен.

Нагадаємо, раніше глава Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що Президент України Петро Порошенко дав вказівку скасувати закон про вільну економічну зону з Кримом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: