Інтереси України в судових справах з РФ захищатиме компанія зі США

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України повідомило, яка компанія буде захищати Україну в судових справах проти Росії.

Міністерство закордонних справ України уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою Covington&Burling LLP з надання юридичних послуг на $ 300 тис., або 7,13 млн грн.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Наші гроші».

У «Віснику державних закупівель» зазначено, що тендер провели за переговорною процедурою, оскільки закупівля юридичних послуг пов'язана із захистом прав та інтересів України.

Експерт: судові позови закінчаться тим, що Україна буде винна РФ $3 млрд, а Росія нам – $30 млрдСпеціаліст поділився міркуваннями щодо того, що МВФ готовий змінити правила, щоб продовжити кредитування України.

«Фірма буде представляти Україну в суперечці з Росією щодо тлумачення та застосування угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій 1998 року», – повідомляється в публікації.

У серпні МЗС вже наймало Covington&Burling LLP для захисту від Росії за 1,03 млн доларів. Відомо, що до 2009 року старшим партнером фірми був колишній генпрокурор США Ерік Холдер.

Також варто відзначити, що в 2011 році лідер фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко замовляла у цієї фірми аудит справ щодо закупівлі автомобілів «Опель» в якості швидкої допомоги та використання коштів за Кіотським протоколом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: