Росія не погодилась реструктуризувати український борг

Читать на русском
Міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що український та російський уряди  не змогли домовитися про реструктуризацію боргу Києва розміром 3 млрд доларів.

Міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що український та російський уряди не змогли домовитися про реструктуризацію боргу Києва розміром 3 млрд доларів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами Силуанова, Росія відстоювала свою позицію щодо необхідності погашення боргу у 3 млрд доларів, а українська сторона повідомила, що у них таких грошей немає в бюджеті и запропонували обговорити умови реструктаризації.

Яресько просить у МВФ удвічі більше коштів, ніж той пропонуєМіністр фінансів України Наталя Яресько звернулася до Євросоюзу, США та інших міжнародних кредиторів із проханням подвоїти фінансову допомогу Україні.

«Вони (український уряд - ред.) запропонували нам брати участь у реструктуризації разом з комерційними кредиторами. На це позиція Росії була протилежною: ми не є комерційним кредитором, ми є сувереном, тому для нас такі умови неприйнятні», - заявив Силуанов.

Раніше, у 2013 році, ще при президентстві Віктора Януковича, Україна отримала від Росії 3 млрд доларів. Чинний Президент України Петро Порошенко назвав російський кредит «хабарем», який, за його словами, усунений президент Віктор Янукович отримав за відмова підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом у листопаді 2013 року.

Нагадаємо, у серпні місяці цього року Україна домовилась з кредиторами про списання 3,8 млрд доларів з 19,3 млрд доларів боргу України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: