Україна не буде погашати борг перед Росією без згоди на його реструктуризацію

Читать на русском
Київ, як і раніше, розраховує домовитися з Росією про реструктуризацію боргу, але в разі відмови накладе мораторій на виплату боргу.

Київ, як і раніше, розраховує домовитися з Росією про реструктуризацію боргу, але в разі відмови накладе мораторій на виплату боргу.

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив в інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt, передає «Слово і Діло».

Яценюк нагадав, що з приватними кредиторами Україна вже домовилася, і точно такі ж умови пропонує Росії. Крайній термін для досягнення угоди - 29 жовтня.

Кредит на $3 млрд, наданий Москвою Києву, він назвав хабарем, який, на його думку, колишній президент України Віктор Янукович отримав за відмову підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Зовнішний борг України, його реструктуризація й подальші перспективи відносин з МВФЖурналісти «Слова і Діла» вирішили розібратися, з чого складається зовнішній борг України, які плюси від його реструктуризації та скільки грошей отримала й ще отримає держава від міжнародних донорів.

Яценюк заявив, що якщо Росія хоче, щоб Україна повернула їй хоча б частину боргу, вона повинна до 29 жовтня прийняти умови Києва з його реструктуризації та часткового списання. В іншому разі свої гроші Москві доведеться повертати через суд.

Міністр фінансів РФ Антон Сілуанов повідомляв раніше, що у разі, якщо Україна відмовиться погасити євробонди, то Російська Федерація звернеться до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: