До кінця року кияни платитимуть за тепло за новим тарифом

Читать на русском
На сьогодні Київ є лідером в Україні з установки приладів обліку теплової енергії в житлових будинках.

На сьогодні Київ є лідером в Україні з установки приладів обліку теплової енергії в житлових будинках.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає «Слово і Діло».

За словами Пантелеєва, близько 93% київських сімей будуть оплачувати опалення за показниками будинкових лічильників тепла.

«Якщо з початку року ми мали оснащення теплолічильниками на рівні лише 36% житлових будинків (усіх форм власності), то зараз – 80%. А якщо рахувати за кількістю квартир (за житловою площею), то 93% домогосподарств будуть розраховуватися за показаннями будинкових приладів обліку. Цього року ми розпочали низку проектів з енергозбереження. Однак першим кроком, з якого почався шлях до раціонального використання тепла, став тотальний його облік», – повідомив він.

За його словами, зараз завершується програма установки теплолічильників і триває процес постановки їх на комерційний облік, після чого жителям буде здійснюватися нарахування тепла саме за показниками приладу обліку.

Раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що зараз серйозно вивчається питання про встановлення теплових лічильників у всіх житлових будинках і по всій Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: