Внаслідок обстрілу загинув один український військовий

Читать на русском
Протягом останньої доби проросійські бойовики 22 рази обстрілювали позиції українських військових.

Протягом доби проросійські бойовики 22 рази обстрілювали позиції українських військових.

Про це на прес-конференції у Нових Петрівцях повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло» з посиланням на depo.ua.

Внаслідок цих обстрілів загинув один військовослужбовець, ще троє були поранені, уточнив Турчинов.

За його словами, ситуація у зоні АТО досить напружена й спостерігається негативна тенденція до посилення протистояння. Турчинов зазначив, що таким чином російська сторона намагається зірвати Мінський мирний процес.

Він також заявив, що у разі посилення обстрілів українські війська будуть змушені повернути на передову відведене важке озброєння.

Турчинов пригрозив поверненням відведеної техніки на попередні рубежіЯкщо бойовики самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» не припинять збройні провокації українських військових, Україна зупинить відведення озброєння на Донбасі.

«Ми не можемо виключати, що провокації ворога призведуть до повномасштабного відновлення бойових дій. І саме на це орієнтує своє військо керівництво Збройних сил Росії. Керівництво ЗСУ готове у разі небезпеки забезпечити вогневе прикриття наших позицій. І коли ці порушення набудуть систематичного характеру, ми зможемо ефективно повернути важку техніку на позиції», – сказав секретар РНБО.

«Динаміка негативна, дуже небезпечна. І наші міжнародні партнери поінформовані, що в разі подальших провокацій ми повернемо зброю на передову», – резюмував Турчинов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: