Для чого «Батьківщині» потрібна дружба зі «Свободою»? Експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

«Батьківщина» намагається стати центром нової коаліції й готується до парламентських перевиборів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи інформацію про те, що «Батьківщина» і «Свобода» домовилися про взаємну підтримку кандидатів.

«Більшою мірою це стосується не стільки цих виборів, скільки того, що «Батьківщина» готується до парламентських перевиборів і намагається стати центром якоїсь нової коаліції, намагається стати більш вагомим політичним гравцем. У них є хороша соціологія й розрахунок на те, що в разі перевиборів навесні вони зможуть зайти партією №2», – аналізує експерт.

У «Батьківщини» розв'язані руки щодо критики Порошенка – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви лідера фракції «Батьківщини» Юлії Тимошенко про те, що вона не збирається делегувати своїх людей до Кабміну.

Як пояснив політолог, для того, щоб мати політичну вагу, їм потрібно вибудувати навколо себе когорту більш дрібних політичних сил, але з певним ореолом, а «Свобода» має певний авторитет.

«Це потрібно, щоб була ще й сила, альтернативна «БПП». «Батьківщині» потрібно чимось переважити їхні козирі. Більшою мірою така коаліція спрямована на те, щоб дружити проти «БПП», – підкреслив Горбенко.

Щодо виборів, то, як зауважив експерт, часу занадто мало, щоб сам виборець зрозумів, для чого це потрібно.

«Батьківщина» має певний рейтинг, у «Свободи» більший авторитет, аніж рейтинг. На результати це вже не вплине. Можливо, лише на роботу тих рад, які вже обрали», – вважає Андрій Горбенко.

Щодо амбіцій Тимошенко, то навряд чи їй буде цікавий пост прем'єра, оскільки вона розуміє, чим це може їй відгукнутися. Та й козирів, щоб стати ефективним прем'єром, у неї немає.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко запевнила, що фракція "Батьківщина" залишатиметься в коаліціїСказано 26 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Можливо, її цікавить крісло спікера», – припустив політолог.

Нагадаємо, взимку народний депутат України Юлія Тимошенко запевнила, що фракція «Батьківщини» залишатиметься в коаліції, незважаючи на деякі проблеми у взаємодії з урядом. Однак через деякий час у ЗМІ почала з'являтися інформація зворотнього характеру.

Подивитися всі обіцянки Юлії Тимошенко можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: