«Самопоміч» і «Батьківщина» хочуть розвалити коаліцію – нардеп

Читать на русском
Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Вадим Денисенко заявив, що фракції «Самопомочі» та «Батьківщини» придумали план розвалу коаліції.
Фото: Радіо Свобода

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Вадим Денисенко заявив, що фракції «Самопомочі» та «Батьківщини» придумали план розвалу коаліції.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні буде зроблений рішучий крок до остаточного розвалу коаліції. «Самопоміч» і «Батьківщина» готові до виходу з коаліції. Заяви Березюка та Тимошенко про те, що їхні фракції нікуди з коаліції не підуть, – не більше ніж слова. І план виходу з гучними криками про створення «ширки» уже розписаний», – пише нардеп.

За словами Денисенка, сьогодні на раді коаліції «Самопоміч» і «Батьківщина» наполягатимуть на розгляді двох питань: призначення Володимира Гройсмана координатором коаліції та заборона голосування будь-яких законів, «які не можна проголосувати голосами коаліції».

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко запевнила, що фракція "Батьківщина" залишатиметься в коаліціїСказано 26 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як стверджує нардеп, ідея призначення Гройсмана координатором коаліції належить Юлії Тимошенко, «яка за графіком має стати координатором», але не хоче щоб розвал коаліції стався за її координаторства. Як стало відомо раніше, сам Володимир Гройсман вже відмовився від того, щоб стати координатором коаліції, «бо він є головою всього парламенту». А це означає, що якщо Тимошенко та Гройсман відмовляються, то координатором має стати лідер фракції «Самопомочі» Олег Березюк, який також не збирається цього робити.

«Існує висока вірогідність, що буде прийнято якесь компромісне рішення про те, що коаліцію очолить чи то представник «Народного фронту», чи то «БПП». А після цього Тимошенко та Березюк з сумом в очах розповідатимуть, що у Гройсмана був шанс увійти в історію як людині, що зберегла коаліцію, але він цього не зробив», – підкреслив Денисенко.

Крім того, Вадим Денисенко стверджує, що «Самопоміч» і «Батьківщина» навмисно не шукають компромісу у коаліції. Цими популістськими заявами вони підбивають виборців до того, що цей парламент потрібно терміново змінити. Саме тому, за словами нардепа, вже найближчим часом замість вигаданої мантри про особливий статус Донбасу суспільству запропонують «нову жуйку у вигляді «ширки» «БПП», «НФ» та «Опоблоку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: