Чому виборів у Маріуполі цього року не буде? Експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

Торги за місця в міськраді Маріуполя між «Опоблоком» і Президентом не завершені.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Антон Круть, аналізуючи інформацію про те, що вибори в Маріуполі планують провести 15 листопада.

«В запланований день – 15 листопада – вибори в Маріуполі не пройдуть. По-перше, коаліція так і не змогла домовитись і не зрозуміло, як голосувати за це. По-друге, в інтересах чинної влади затягувати цей процес, незважаючи на те, що президентська фракція також наполягає на 15 листопада. Але підкилимні процеси, які відбувались протягом останніх двох тижнів, зокрема й щодо тих місць, які пропрезидентська партія отримує в міській раді Маріуполя, свідчать про те, що «торги» не завершились», – пояснює політолог.

Як зауважив експерт, «Опозиційний блок» не погодився виділити жодної квоти, тому процес затягнеться.

«З точки зору юридичної, 15 листопада – дуже сумнівна дата. Виборчий процес там потрібно починати заново. З точки зору закону, якщо починати виборчий процес, то він не може бути завершений виборами поточного року. З іншого боку, чинну українську владу цілком влаштує ситуація з відсутністю обраної міськради та керуванням містом у ручному режимі», – важає Антон Круть.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Маріуполь є і буде українськимСказано 8 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Зазначимо, як заявив раніше глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, вибори в Маріуполі не відбулися з вини Центрвиборчкому й особисто Михайла Охендовського.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко переконує, що Маріуполь є й буде українським, і в будь-якому разі в України достатньо сил для того, щоб захистити місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: