Ярош просить Порошенка перенести вибори в Маріуполі на 2017 рік

Читать на русском
Лідер «Правого сектору» звернувся до Президента з проханням не проводити вибори в Маріуполі 15 листопада, а перенести їх на більш пізній термін.

Лідер «Правого сектора», народний депутат Дмитро Ярош звернувся до Президента Петра Порошенка з проханням не проводити вибори в Маріуполі 15 листопада, а перенести їх на більш пізній термін.

Ідеальним терміном для проведення виборів у місті Ярош вважає 2017 рік, пише «Слово і Діло» з посиланням на сторінку лідера «ПС» у Facebook.

«Є два шляхи. Перший: зробити, що від Вас вимагають Америка, Німеччина, а також Путін, і провести вибори 15 листопада цього року... Є і другий: дати регіону шанс на одужання. Призначити вибори на більш пізній термін і за цей час спробувати провести певні реформи в регіоні», – пояснив свою позицію Ярош.

Маріуполь проголосує протягом місяця, обіцяють в «БПП»Місцеві вибори у Маріуполі відбудуться не пізніше листопада 2015 року, пообіцяв голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко.

За його словами, ситуацію, що склалася в Маріуполі, можна використати, «як дорожню карту, як своєрідний експеримент», на прикладі якого розробити сценарій подальшої соціалізації окупованої території Донбасу.

Ярош зазначив, що в Маріуполі ніколи не було і навіть зараз немає справжніх осередків політичних партій, а якби вибори в місті пройшли зараз, то «Опозиційний блок» набрав би 83,5%, а жодна інша політична партія не набрала б і 3%.

«Тобто 100% Маріупольської міської ради будуть представниками «Опоблоку». Міським головою, звичайно ж, буде також висуванець «Метінвесту». Отже, місто буде віддане структурі, навіть у офіційній риториці якої поняття «Україна» просто відсутнє», – прогнозує лідер «Правого сектора».

Ярош вважає, що вихід з даної ситуації тільки один – перенесення виборів у Маріуполі на більш пізній термін, в ідеалі – на 2017 рік. «А до того часу створення військово-цивільної адміністрації з авторитетних у регіоні управлінців... Або проведемо вибори в Маріуполі разом з окупованим Донецьком», – зіронізував політик.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: