Експерт: обшуки в Дніпропетровську – меседж Президента Коломойському

Читать на русском
Геннадій Корбан

Через затримання Геннадія Корбана Президент надсилає меседж дніпропетровському олігарху Ігорю Коломойському, а кінцевою метою таких дій може бути у тому числі й відставка прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Про це «Слову і Ділу» розповів політолог Микола Давидюк, коментуючи ситуацію із затриманням голови політради партії «УКРОП» та обшуками в приміщеннях політичної сили та людей, що з нею пов’язані.

«Президент через затримання Корбана передає меседж Коломойському. Що саме він значить – зможемо дізнатись дещо пізніше. Можливо це частина політичної гри по відставці Яценюка, можливо щось більш просте, як наприклад обмеження Президентом політичного впливу Коломойського», – зазначив Давидюк.

Разом з тим, на думку експерта, такий крок не принесе політичних дивідендів Петру Порошенку, адже до самої Генпрокуратури у суспільства наразі не менше претензій, ніж до членів «УКРОПа».

Саакашвілі: Кабмін сприяє утворенню нових «годівниць»Глава Одеської ОДА закликав уряд скасувати постанову, згідно з якою при купівлі автомобіля власник зобов'язаний його реєструвати у військовому комісаріаті.

«Хоча переслідування нереформованої прокуратури, до якої стільки ж питань як і до тих, кого переслідують, принесе партії Корбана «УКРОП» тільки політичні дивіденди та політичний рейтинг», – підкреслив він, додавши, що одне з основних запитань, яке залишається наразі відкритим – чому представники силових структур не діють так само ефективно стосовно корумпованих чиновників часів Віктора Януковича.

Нагадаємо, кандидат у мери Києва Борислав Береза також відреагував на затримання Корбана, висловивши припущення, що це – спроба дискредитувати Президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: