Саакашвілі: Кабмін сприяє утворенню нових «годівниць»

Читать на русском
Глава Одеської ОДА закликав уряд скасувати постанову, згідно з якою при купівлі автомобіля власник зобов'язаний його реєструвати у військовому комісаріаті.

Глава Одеської ОДА Михеіл Саакашвілі закликав уряд скасувати постанову, згідно з якою при купівлі автомобіля власник зобов'язаний його реєструвати у військовому комісаріаті.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Ця постанова – протилежність тому, що ми намагаємося робити в Україні, а саме – полегшити життя громадян», – заявив губернатор Одеської області.

Зареєструвати автомобіль з пробігом тепер можна через ІнтернетУ Києві став доступний електронний сервіс замовлення реєстрації автомобілів з пробігом на iGov.

За його словами, якщо людина купила машину, вона повинна її оформити максимум за 30 хвилин, причому в одному місці, а не бігати по різних інстанціях, у кожній з яких у неї вимагатимуть хабарі. «Ми в Одесі намагаємося полегшити процедури, у той час як чиновники Кабміну придумують все більше нових хитрощів, які сприяють створенню нових «годівниць» за рахунок простих людей», – заявив Саакашвілі.

«Я закликаю уряд скасувати це рішення! Якщо потрібно, щоб машини стояли на обліку, це має робити сама держава, а не ганяти взад-вперед і так обтяжених податками громадян», – додав керівник Одеської обласної державної адміністрації.

Він уточнив, що про відповідне рішення уряду дізнався випадково, оскільки один з його знайомих «вже восьмий день ходить в комісаріат за цим папірцем». «Підозрюю, що таких жертв необдуманих рішень ще дуже багато», – резюмував Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: