У Дніпропетровську немає проукраїнських сил, є тільки «проколомойська» – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

В Україні, хто б не був при владі, всі й завжди бояться маніпуляцій і фальсифікацій на виборах.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи ситуацію в Дніпропетровську в ході місцевих виборів.

«Коли говорять, що в Дніпропетровську штучно затягують підрахунок голосів, це не зовсім вірно. А що, в Києві хіба відомі остаточні результати виборів? Щоб порахувати голоси, на дільницях збираються десятки людей з мішками бюлетенів і документації, годинами, а то й днями чекають, коли це можна здати. Такий у нас бюрократичний механізм підрахунку голосів. Звісно, є взаємна недовіра політсил одне до одного. Всі ж бояться, що будуть фальсифікації. При тому, хто б не був при владі, завжди всі боялися якихось маніпуляцій із бюлетенями», – розповідає політолог.

Так само, на його думку, не відповідає дійсності й заява про те, що влада не зацікавлена в перемозі проукраїнських сил.

«А хто ж там проукраїнська сила? «УКРОП»? Це сила, якщо можна так сказати, «проколомойська». Там же не перемагає «Самопоміч», «Батьківщина» або «Свобода», – підкреслив він.

Як вважає експерт, для влади обидва кандидати – і Філатов, і Вілкул – не є близькими фігурами й обидва невигідні. Тому влада намагатиметься грати на протиріччях між двома цими політичними силами – «Опоблоком» і «УКРОПом».

«Звичайно, очікувалося, що в першому турі переможе Вілкул. А ось те, що Філатов його майже наздогнав, – певна сенсація. У другому турі буде серйозна «рубка», – резюмував Фесенко.

Як відомо, жоден із кандидатів у міські голови не отримав підтримки 50%+1 виборця і в Дніпропетровську 15 листопада відбудеться другий тур виборів за участю Олександра Вілкула та Бориса Філатова.

Тим часом обидва кандидати роздають обіцянки своїм виборцям. Так, Вілкул обіцяє реалізувати програму «Нова індустріалізація», а Філатов готовий вирішити проблеми ТПВ в місті.

Згадати всі обіцянки цих політиків та їхніх колег можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: