Росію відгородили «залізною завісою» – НАТО

Читать на русском
Представник НАТО пояснив, у зв'язку з чим Російська Федерація віднині опинилася за «залізною завісою».

Заступник генсека НАТО Александер Вершбоу на конференції у Мадриді заявив про те, що агресія РФ на сході України, анексія Криму, політика щодо Грузії та Молдови, а зараз і Сирії призвели до ізоляції. РФ відгородили «залізною завісою».

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на «Укрінформ».

«Світ прокинувся від дій Росії, вона захопила силою Крим на початку минулого року, заперечуючи дії своїх «зелених чоловічків», кожен свій крок на шляху до встановлення контролю на півострів. Відтоді вона підтримує сепаратистів на сході України живою силою та зброєю, у тому числі важким озброєнням, і зараз ефективно контролює ці сили на полі бою, неправдоподібно заперечуючи присутність російських військ», – заявив Александер Вершбоу.

Також він нагадав і про дії РФ в Грузії та Молдові.

РФ холоднокровно прораховує різні варіанти, як протистояти політиці НАТО, США та ЄС – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви Пентагону про те, що Росія продовжує «загортатися в саван ізоляції».

«На сьогоднішній день Росія також має ворожі сили, що контролюють територію в Грузії і в Молдові. Москва, схоже, вважає, що Росія може бути в безпеці лише тоді, коли її сусіди нестабільні або навіть розділені», – сказав заступник генсека НАТО.

Щодо дій Росії в Сирії, він переконаний, що Росія фокусує вогневі потужності на закріплення позицій режиму президента Башара Асада та її дії «тільки продовжують війну та посилюють страждання сирійського народу».

«Тепер вже Росію, не Радянський Союз, закрили «залізною завісою», – переконаний Александер Вершбоу.

«Державам Альянсу необхідно активніше збільшувати витрати на оборону», – додав він.

Зазначимо, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв провести всенародний референдум щодо приєднання України до НАТО після того, як для вступу будуть створені всі необхідні умови.

Однак ще раніше Президент переконував, що поведе Україну в НАТО, якщо за це виступить як мінімум 70% населення. Якщо ж підтримка буде менш ніж 30%, такий варіант виключається, тому що це може спричинити втрату південно-східних областей.

Переглянути всі обіцянки Президента України можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: