РФ холоднокровно прораховує різні варіанти, як протистояти політиці НАТО, США та ЄС – експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

Якщо РФ продовжуватиме проводити свою нинішню політику, то розміри й кількість санкцій зростатимуть.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів керівник Інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук, аналізуючи заяву Пентагону про те, що Росія продовжує «загортатися в саван ізоляції».

«Очевидно, що Пентагон зробив правильну заяву, оскільки ситуація не змінюється, РФ продовжує свою політику, діалогу немає й це впливає на ізоляцію Росії як міжнародного партнера. На сьогодні немає узгодження позицій, а є протистояння на різних етапах – військових, гуманітарних та інших», – зазначив експерт.

В Обами залишилося ще більше року президентства. Він давав певні обіцянки своїм виборцям і має своє розуміння того, що США несуть відповідальність за безпеку в світі, тому важко спрогнозувати, різкішим чи лояльнішим до дій РФ буде наступний президент.

«З іншого боку, вже зараз розгортається передвиборча кампанія в США, але кандидати як від республіканської, так і від демократичної партій в першу чергу націлені на електорат, тому до їхніх гасел потрібно ставитися обережно», – наголосив він.

Сирійський конфлікт: війна всіх проти всіхЖурналісти «Слова і Діла» вирішили розібратися, хто бере участь у сирійському конфлікті й чиї інтереси відстоює.

Також, на переконання експерта, Путін прораховував усі варіанти, яким чином анексувати Крим, як була розгорнута кампанія щодо Донбасу, так само відбуваються зараз авіаудари по Сирії.

«Це аж ніяк не випадкові кроки. Не випадково існує невизнана республіка Придністров'я, не випадково є проблеми в Абхазії та Південній Осетії. Все це – частини плану, й російська влада холоднокровно прораховує різні варіанти, яким чином вона може протистояти політиці НАТО, ЄС, США, попри те, що холодна війна закінчилась», – аналізує Томенчук.

Підсумовуючи, спеціаліст підкреслив, що якщо РФ продовжуватиме свою нинішню політику, розміри та кількість санкцій зростатимуть.

«Зараз це попереджувальні інструменти з боку ЄС щодо Росії, які говорять про те, що ніхто не готовий співпрацювати з країною, котра порушує територіальну цілісність інших держав, принципи демократії. Це попереджувальні санкції, які не направлені на знищення РФ як держави економічно, але є певними етапами ізоляції», – резюмував ростислав Томенчук.

Нагадаємо, раніше в США заявили, що не можуть прийняти делегацію на чолі з прем'єром РФ Дмитром Медведєвим, який планував обговорити координацію щодо боротьби з тероризмом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: