Порушуючи повітряний простір Туреччини, РФ наражає себе на конфлікт із НАТО – Лінкявічюс

Читать на русском
Оскільки Туреччина є членом НАТО, Росія, порушуючи її повітряний простір, «грає з вогнем».

Оскільки Туреччина є членом НАТО, Росія, порушуючи її повітряний простір, «грає з вогнем».

Таку думку висловив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Керівництво Російської Федерації в ході бомбардування Сирії використовує тактику блефу й тестування, балансуючи на межі миру та війни з НАТО, вважає політик.

«Якщо буде реакція, то яка? Якщо вона недостатньо адекватна, тривають подальші дії та кроки. Це ми бачили вже не тільки в Сирії, але і скрізь. Цього разу це гра з вогнем... Наскільки мені відомо від колег, це не буде заохочуватися. Я аніскільки не сумніваюся, якщо безвідповідальні дії будуть продовжуватися й далі, можливі й трагічні події, літаки можуть бути збиті, якщо вони й надалі порушуватимуть повітряний простір НАТО», – заявив Лінкявічюс, коментуючи дії російських військово-повітряних сил на сирійсько-турецькому кордоні.

Спецоперація Росії в Сирії може поширитися на ІракПрем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді заявив про те, що іракський уряд готовий вітати можливі удари російської авіації по позиціях «Ісламської держави» в Іраку.

Нагадаємо, російські військові повітряні судна вже двічі порушували повітряний простір Туреччини, у зв'язку з чим МЗС країни вручило ноту протесту дипломатам РФ в Анкарі. Росіяни пояснили свої дії несприятливими погодними умовами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: