Полторак розповів, як буде проходити осінній призов

Читать на русском
Облвійськкоми повинні забезпечити максимальну якість осіннього призову, приймаючи в першу чергу тих, хто сам хоче служити.

Облвійськкоми повинні забезпечити максимальну якість осіннього призову, приймаючи в першу чергу тих, хто сам хоче служити.

Про це міністр оборони Степан Полторак повідомив на брифінгу в Харкові, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Завдання, яке отримали обласні військові комісари, полягає в тому, щоб провести якомога краще та якісніше цей відбір. У першу чергу закликати тих хлопців, які виявили бажання проходити службу. Звичайно, якщо таких буде мало, будемо закликати на строкову службу всіх, хто підлягає призову», – сказав міністр.

Разом з тим, міністр дав зрозуміти, що виступає проти так званого «вуличного призову: «Я глибоко переконаний, що призов на військову службу повинен бути проведений відповідно до закону України. Закони України повинні виконувати не тільки ті, хто закликає, але й ті, хто підлягає призову. Роботу за призовом потрібно проводити дуже і дуже якісно та обережно, враховуючи, що нам потрібні в першу чергу люди, які мотивовані, які хочуть нести службу та захищати свою країну, а не ті, які біжать від проблем. Користь від таких службовців, які призиваються насильно, невелика».

Він нагадав про те, що призовний вік збільшений з 18 до 20 років, а також, що солдатів-строковиків заборонено направляти в зону бойових дій.

Коментуючи інформацію місцевих ЗМІ та користувачів соцмережі про те, що в Харкові знову з'явилися випадки «вуличного призову», Полторак сказав: «Мені сьогодні вранці повідомили, що тут є якась проблема з призовом. Я сьогодні буду працювати в обласному військкоматі, я перевірю інформацію, розберуся, подивлюся та підкоригую цю роботу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: