У Полторака займуться активним пошуком добровольців

Читать на русском

Міністр оборони України Степан Полторак дав доручення про створення територіальних центрів вербування та комплектування, фахівці яких будуть займатися активним пошуком добровольців.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони, передає «Слово і Діло».

«Вивчаючи досвід проведення АТО, керівництво Міністерства оборони України дійшло висновку, що найбільш ефективними у виконанні бойових завдань є військовослужбовці, які добровільно вирішили вступити до лав Збройних Сил України», – зазначають у оборонному відомстві.

У зв'язку з цим було прийнято рішення про створення територіальних центрів вербування. Фахівці таких центрів будуть займатися активним пошуком громадян України, які добровільно виявляють бажання проходити військову службу в Збройних Силах України, кажуть в МО.

До проведення першого експериментального етапу діяльності центрів Міноборони планує залучити «найбільш авторитетних військовослужбовців» бригад Збройних Сил України, які мають досвід службової діяльності в АТО. «Вони будуть інформувати місцеві громади про службу у Збройних Силах України, шукати патріотично налаштовану молодь, готову на добровільних засадах вступити до лав армії та захищати Батьківщину», – повідомили в прес-службі.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що українці йдуть на службу навіть без повісток. За словами Глави держави, з початку мобілізації 20 січня, всього за тиждень добровольцями зголосилися на службу дві з половиною тисячі патріотів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: