Порошенко придумав, як подолати хабарництво у військоматах

Читать на русском

Військові, які отримали поранення в зоні АТО та за станом здоров’я не можуть продовжувати військову службу стануть новими керівниками військоматів.

Про це заявив перший заступник парламентської фракції «Народний фронт», голова комітету з питань національної безпеки та оборони Андрій Тетерук, пише «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу «Народного фронту».

За словами Тетерука Петро Порошенко вже підготував відповідний указ, депутат також висловив сподівання, що Президенту вдасться стабілізувати ситуацію, в якій перебуває українська армія.

«Я особисто бачив указ Президента про заміну воєнкомів – керувати військкоматами будуть громадяни, які повернулися із зони АТО, отримавши поранення, і за станом здоров’я є непридатними для подальшої військової служби», – повідомив Андрій Тетерук.

За словами першого заступника фракції «Народний фронт», такий крок Президента може подолати «відмазування» у військоматах, адже людина, котра була на передовій та отримала поранення, захищаючи свою країну, не братиме хабарів.

«Ніякі хабарі не змусять їх сприяти «відмазуванню» призовників, або ж, навпаки, залученню хворих призовників, які за станом свого здоров’я не зможуть нести службу на передньому краї», – пояснив голова профільного комітету.

Депутат також додав, що необхідно ретельно вивчити причини помилок, які були допущені під час перших двох хвиль призову та якомога швидше усунути їх.

Читайте також: Указ про мобілізацію вже підписано, але він очікує схвалення депутатами

«Наступні хвилі призову до лав Збройних сил мають бути проведені більш грамотно та потужно», – підсумував Андрій Тетерук.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: