Кличко забув, проти кого ініціював порушення 62 кримінальних проваджень

Читать на русском
У Київській міській державній адміністрації та департаментах про жодні злочини або провадження не знають.

У Київській міській державній адміністрації та департаментах про жодні злочини або провадження не знають.

Про це заявили в Бюро цивільних експертиз, повідомляє «Слово і Діло».

Юристи громадської організації направили запит на ім'я Віталія Кличка з проханням надати перелік порушених за результатами бюджетного аудиту КМДА кримінальних виробництв, зареєстрованих в Єдиному реєстрі досудового розслідування, а також перелік осіб, яким пред'явлено підозри.

Даний запит мер Києва переадресував на розгляд структурним підрозділам КМДА, що свідчить про те, що він не володіє інформацією.

«Підставою для перенаправлення запиту, згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації», може бути той факт, що адресат запиту не володіє інформацією, однак у такому разі запит направляється належному розпоряднику», - зазначила юрист Бюро Олена Доброріз.

Отримані відповіді від структурних підрозділів і підпорядкованих їм комунальних підприємств свідчать про те, що інформація мера про 62 кримінальних проваджень є недостовірною, кримінальні провадження не порушувалися й до суду не передавалися.

«Оскільки кримінальні виробництва були порушені в результаті внутрішнього аудиту КМДА і правопорушення стосуються витрачання бюджетних коштів, така інформація, відповідно до закону, не може бути обмежена. Так що її або немає, або її незаконно приховують», - стверджує Олена Доброріз.

Юристи громадської організації мають намір оскаржити неналежний розгляд запиту міським головою до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Нагадаємо, раніше Віталій Кличко завив, що проти співробітників Київської міської державної адміністрації порушено 62 кримінальних провадження за фактом розкрадання державних коштів.

Згадати всі обіцянки Віталія Кличка можна тут, а обіцянки його колег доступні за цим посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: