Кличко вже рік відкладає обіцянку зробити Андріївський узвіз пішохідним

Читать на русском
Міському голові столиці Віталію Кличку не вистачило року на виконання обіцянки щодо перетворення Андріївського узвозу на пішохідну зону.

Міському голові столиці Віталію Кличку не вистачило року на виконання обіцянки щодо перетворення Андріївського узвозу на пішохідну зону.

Як повідомила «Українській правді. Київ» директор КП «Інженерний центр» Антоніна Петриченко, відсьогодні на узвозі починається тестове перекриття руху для автомобілів, а повною мірою воно запрацює не раніше кінця листопада, інформує «Слово і Діло».

«З 21 жовтня в тестовому режимі починає працювати перекриття руху на Андріївському, тестування триватиме місяць, після цього, як пройде роз’яснення для мешканців і зберуть зауваження, узвіз буде перекритий», – запевнила Петриченко.

При цьому, чиновниця визнала, що за фактом, попри те, що в документах Андріївський узвіз уже давно значиться як пішохідний, ним досі пересуваються автівки.

«У нас за законом узвіз пішохідний уже років 5, але фактично на сьогодні там досі їздять машини», – зазначила вона, додавши, що для остаточного обмеження руху на узвозі планують встановити боларди (автоматичні висувні стовпи, що вмонтовуються в дорожне полотно).

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко заявив, що Андріївський узвіз буде перекрито для руху автомобілівСказано 15 серпня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«У тестовому режимі боларди працюватимуть протягом місяця. Також будуть повішені 2 великі плакати, як користуватись ними, а мешканцям і компаніям, що мають офіси на узвозі, нададуть роз’яснення. Після того, як пройде тестування, ми передамо систему на баланс міста, і ці болларди вже запрацюють», – пояснила Петриченко.

Між тим, «Слово і Діло» нагадує, що обіцянку обмежити рух автотранспорту Андріївським узвозом мер Києва Віталій Кличко дав ще в середині серпня 2014 року. Тоді міський голова заявив, що історична вулиця стане пішохідною вже до кінця тижня, тобто до 22 серпня. Станом на 1 жовтня 2014 року особливих змін у трафіку на Андріївському не відбулось. Як бачимо, ситуація не змінилася й за рік.

Нагадаємо, днями Кличко не впорався з обіцянкою ввімкнути опалення по всьому місту. На ділі виявилося, що низка будинків так і не отримали тепло з тих чи інших технічних причин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: