Розенко назвав «абсурдним» рішення суду відновити соцвиплати на окупованих територіях

Читать на русском
Міністр соцполітики прокоментував рішення Вищого адміністративного суду відновити виплати українським громадянам на непідконтрольних України територіях Донбасу.
Павло Розенко

Міністр соціальної політики Павло Розенко прокоментував рішення Вищого адміністративного суду відновити виплати українським громадянам на непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей.

«Буду пропонувати суддям, що ухвалюють такі абсурдні рішення особисто їх виконувати», – написав у себе в Facebook Розенко, передає «Слово і Діло».

«Зокрема, сідати в інкасаторські машини і самостійно їздити та виплачувати пенсії та соціальні виплати на окупованих територіях... Машинами забезпечимо», – додав міністр.

Міністр юстиції Павло Петренко у коментарі «Главкому» запевнив, що рішення ВАСУ фактично не буде працювати, але уряд все одно збирається оскаржувати його в Верховному суді.

«Насправді воно зараз не має ніяких негативних наслідків для уряду. Тому що, поки йшов судовий процес, були внесені зміни до Бюджетного кодексу, де на рівні прямої норми закону була встановлена заборона фінансування і виплат вільних бюджетних трансферів на території Донецької і Луганської області до моменту, поки там не будуть встановлені органи української влади», – розповів Петренко.

За його словами, постанова Кабінету міністрів про здійснення соціальних виплат на Донбасі тільки на контрольованих українською владою територіях вже нічого не вирішує. «Це вже закон України – зміни до Бюджетного кодексу і прикінцеві положення на рівні прямої заборони. Тому в цій ситуації є пряма норма закону, яку прийняв парламент», – пояснив глава Мін’юсту.

Зазначимо, що в «Опозиційному блоці» рішення ВАСУ відновити соцвиплати на окупованому Донбасі назвали «перемогою».

У лютому Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що соцвиплати на Донбасі будуть відновлені після місцевих виборів. Практично те ж саме напередодні сказав і глава Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: