Суд зобов'язав Кабмін здійснювати виплати жителям окупованих територій (оновлено)

Читать на русском

Апеляційний суд міста Києва визнав неправомірним рішення Кабінету міністрів України про відновлення виплат жителям окупованих територій Донецької й Луганської областей лише після повернення туди української влади.

Йдеться про пункт 2 постанови уряду від 7 листопада 2014 року, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Таким чином, уряд повинен буде знайти спосіб повернути соціальні виплати на тимчасово окуповані території, назважаючи на те, що там не працює практично жодна урядова установа, закриті всі відділення «Ощадбанку».

Цей вердикт став уже другим, прийнятим не на користь Кабінету міністрів: 11 лютого Окружний адміністративний суд Києва також визнав відповідне рішення недійсним.

Рішення столичного апеляційного суду вже прокоментував міністр юстиції України Павло Петренко, назвавши його популістським. «У мене просте питання до суддів Апеляційного суду, які винесли це рішення. Їх, напевно, потрібно просто відправити разом з інкасаторами або співробітниками Державної казначейської служби на непідконтрольну Україні територію, щоб вони туди відвезли гроші для виплати пенсій.. Тоді яке б рішення вони прийняли?» – заявив Петренко в ефірі одного з українських телеканалів, додавши, що збирається оскаржувати цей вердикт у Вищому апеляційному суді.

Нагадаємо, народний депутат від «Опозиційного блоку» Наталя Королевська неодноразово наголошувала на необхідності забезпечити усебічну підтримку жителям постраждалого від війни регіону. 12 березня вона також заявила, що подасть позов до суду, якщо КМУ не скасує власну постанову щодо реєстрації переселенців. Свого слова нардеп дотримала і вже 23 березня відповідний позов був поданий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: