Переселенці отримають свої соцвиплати за місцем проживання

Читать на русском

Кабмін затвердив умови здійснення соцвиплат для осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів АТО.

Це закріплено постановою Кабінету міністрів № 637 від 5 листопада «Про здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції», передає «Слово і Діло».

Уряд встановив, що призначення і продовження виплати пенсій, довічних державних стипендій, всіх видів соціальної допомоги і компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг за рахунок коштів державного бюджету та фондів соціального страхування особам, які переміщаються з тимчасово окупованої території України й районів АТО, здійснюються за місцем перебування таких осіб на обліку. Підтвердити свою реєстрацію переселенці можуть спеціальною довідкою, виданою відповідно до затвердженого Кабміном порядку.

Читайте також: Замість російських підрозділів в ДНР створюють «внутрішні війська»

Виплати здійснюватимуться за фактичним місцем перебування особи. Міністерству соціальної політики, обласним та Київській міській державним адміністраціям вже доручено проінформувати людей про порядок взяття таких людей на облік і видачу їм відповідної довідки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: