Тимошенко зажадала повернути пенсії жителям Донбасу

Читать на русском

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала відновити соціальні виплати мирним жителям Донбасу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Лівий берег».

«Треба нашим громадянам, які проживають на Донбасі, обов'язково платити всі соціальні витрати – і пенсії, і заробітні плати. Це наші люди і, якщо ми припинимо виплачувати їм соціальні витрати – це означатиме, що ми самі, своїми руками відрізали від України Донбас», – заявила вона на брифінгу.

Коментуючи Мінські домовленості лідерів України, Франції, Німеччини та Росії, Тимошенко підкреслила, що люди, які підтримали сепаратистів на Донбасі – це «не весь український народ, який живе там».

«Я б ніколи не допустила, щоб в такій важкій ситуації люди, які стоять на стороні України, які живуть на Донбасі, залишилися без своїх законних виплат заробітної плати та пенсії. Треба відновлювати і треба покривати всі заборгованості», – зазначила політик.

Крім того, на думку Тимошенко, Мінські домовленості втіляться в життя, адже саміт пройшов на високому рівні і в переговорах взяли лідери потужних країн.

Що ж стосується №1 у списку «Батьківщини» Надії Савченко, то нардеп назвала її звільнення справжньою перемогою для України.

«Якщо ми зможемо забрати Надію з полону в Україну – це буде велика перемога всієї держави, тому що вона була і залишається символом боротьби України за мир, символом стійкості і мужності», – підкреслила вона. «Ми будемо щасливі, якщо домовленості будуть втілені в життя, і Надя повернеться додому, стане депутатом Верховної Ради, членом ПАРЄ і робитиме все для того, щоб Україна стала жити краще, щоб Україна була реформована, щоб у нашій країні був мир».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: