Райкович частково скопіював передвиборчу програму Табалова – експерт

Читать на русском
Деякі пункти передвиборчої програми кандидата в мери Кіровограда Андрія Райковича частково повторюють за своїм змістом пункти програми його суперника Андрія Табалова.

Деякі пункти передвиборчої програми кандидата в мери Кіровограда Андрія Райковича частково повторюють за своїм змістом пункти програми його суперника Андрія Табалова.

Про це під час прес-конференції у Кіровограді повідомив голова громадської організації «Система народного контролю «Слово і Діло» Євген Заїка.

Попри відсутність законодавчо встановленого обов'язку, основні кандидати на посаду міського голови Кіровограду завчасно оприлюднили власні програмні документи, зазначає експерт. Більшість із них у порівнянні з практикою в інших містах виявились досить структурованими та наповненими зобов’язаннями з вирішення нагальних проблем місцевого характеру.

Боротьба за крісло мера Кіровограда: аналіз потенційних кандидатів«Слово і Діло» з'ясувало, яким політичним, діловим, а також інформаційним ресурсом володіють потенційні кандидати в мери Кіровограда.

Наприклад, програма Андрія Табалова містить зобов’язання, що стосуються 10-ти пріоритетних галузей розвитку міста, серед яких: соціальний захист населення, благоустрій, управління містом, екологія, реформи житлово-комунального господарства, транспортної сфери, підтримка молоді, учасників АТО. При цьому Заїка зазначив, що частина пунктів програми Андрія Райковича, яка теж складається з 10-ти пріоритетів, повторює за своїм змістом пункти програми Табалова.

«Зокрема, це стосується обіцянок в частині затвердження Генерального плану розвитку міста, будівництва сміттєпереробного заводу, залучення інвестицій, впровадження ефективних механізмів управління містом та іншого. Хоча водночас в окремих галузях, позиції кандидатів відрізняються», – каже експерт.

Заїка також зазначив, що Райкович подав свою передвиборчу програму у п’ятницю, 9 жовтня, але ТВК не зареєструвала її як агітаційний матеріал. Відповідно, наголошує експерт, поширення програми Райковича є незаконним.

Аналізуючи передвиборчі програми інших претендентів на крісло мера Кіровограда, Заїка повідомив, що вони істотно поступаються за своїм структурним наповненням програмам Табалова та Райковича. Для прикладу, у Артема Стрижакова задекларованих пріоритетів лише п'ять (транспорт, енергозбереження, безпритульні тварини, управління містом і ЖКГ), а у Віти Атаманчук – всього чотири (екологія, управління містом, соціальний захист, економічний розвиток).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: