Вибори мера Кіровограда можуть завершитись у першому турі – експерт

Читать на русском
Іван Марковський

Вибори міського голови Кіровограда можуть завершитись у першому турі, а основна боротьба, вочевидь, розгорнеться між екс-нардепом Андрієм Табаловим, екс-регіоналом Артемом Стрижаковим і сином нардепа групи «Відродження» Станіслава Березкіна Максимом.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів кіровоградський політолог Дмитро Сінченко.

«Станом на сьогодні свій намір балотуватись на посаду міського голови яскраво демонструють Андрій Табалов («Рідне місто»), Олександр Чорноіваненко («Батьківщина»), Артем Стрижаков («Опозиційний блок»), Сергій Михальонок («Народний контроль») та Рафаель Санасарян («Радикальна партія Ляшка»). Вони вже розпочали (дехто – ще з парламентських виборів 2014 року – Ред.) активну агітаційну кампанію на білбордах та у ЗМІ. Зважують свої сили Максим Березкін та Володимир Пузаков, а «Солідарність», «Самопоміч», ВО «Свобода» та «Укроп» лише визначаються з кандидатами», – каже експерт.

За його словами, найбільш рейтинговим кандидатом, згідно всіх соціологічних опитувань та аналітичних оглядів, є Андрій Табалов. Він тривалий час працює з виборцями через діяльність власної громадської організації, яка займається й соціальними питаннями (допомога малозабезпеченим), і благоустроєм територій, і спробами впливу на рішення як органів місцевого самоврядування, так і органів влади на національному рівні. Однак першість у соціологічних рейтингах не позбавляє Табалова конкурентів.

«Табалову намагається скласти конкуренцію екс-регіонал Артем Стрижаков. Він не припиняв виборчої кампанії ще з парламентських виборів 2014 року, діючи методами, подібними до «Рідного міста» Табалова, але в менших масштабах. Проте його більш ніж скромні результати на попередніх виборах не залишають йому шансів на успіх», – вважає Сінченко.

Подібна ситуація, за його словами, і у Максима Березкіна, який, втім, має більшу підтримку, ніж Стрижаков.

Здобутки мерів у цифрах: Вінниця, Кіровоград, Ужгород, Херсон, Чернівці«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок міського голови Вінниці, Кіровограда, Ужгорода, Херсона та Чернівців в рамках проекту «ОБРАНІ».

«Можливо, сумніви у власних силах досі не дають йому розпочати активну виборчу кампанію, хоча мінус Максима – це відсутність рейтингової політсили, яка б його підтримала», – наголосив Сінченко.

Крім того, за словами політолога, зважаючи на позитивну динаміку зростання рейтингу Табалова та відсутність гідної конкуренції, ситуація у місті дозволяє припускати, що вибори у Кіровограді можуть завершитись у першому турі. А зволікання «Солідарності» та «Самопомочі» з оприлюдненням власних кандидатів лише зменшують їхні шанси на високий результат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: