Експерт: головні конкуренти Кернеса на виборах – закон і правосуддя

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Посада мера жодного імунітету не дає, тому завадити Кернесу можуть лише закон і правосуддя.

Про це у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналістам «Слова і Діла» розповів політичний експерт Олександр Палій, аналізуючи місцеву виборчу кампанію в Харкові та головних конкурентів Геннадія Кернеса.

«Кернес має хороші шанси на перемогу. Він знайшов нішу. Це пенсіонери та люди старшого покоління. Його підтримує досить велика частина харків'ян, які думають так само, як і він. Але в нього є одна велика проблема. Це закон. Ця проблема може його наздогнати як до виборів, так і після, адже жодного імунітету посада мера не дає», – вважає політолог.

За його словами, в Харкові існує проблема з політичною конкуренцією, але конкурувати з Кернесом можна, тим паче, всі були свідками історії, яка сталася рік тому. Ще трохи й ніхто б уже не думав про мерство.

Кернес за дев’ять років пустив у Харкові коріння на 10-15 років вперед – політикВ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» голова Харківського «Демальянсу» оцінив роботу Харківського мера Геннадія Кернеса.

«Якби вибори були в один тур, то справді було б складно, але у нас будуть вибори в два тури. Свого часу в боротьбі Кернеса з Аваковим результат не був визначений. На цих виборах, навіть якщо конкурент набере 10%, а Кернес, наприклад 40%, то в другому турі можуть бути несподіванки. Та все ж основним його конкурентом є правосуддя», – переконаний експерт.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: