Чинний мер Луцька зробив вибір на користь провладної партії – експерт

Читать на русском
Микола Романюк

У мера Луцька був вибір і він вирішив стати провладним кандидатом.

Про це у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналістам «Слова і Діла» розповів політичний експерт Дмитро Купира, аналізуючи місцеву виборчу кампанію 2015 року.

«Явка загалом буде доволі низькою. У західних регіонах, можливо, трохи вищою, але по всій Україні варто очікувати менше 40%. У Волинській області очікувано, що пройдуть «УКРОП», «Батьківщина», «БПП» та «Свобода». Хоча останні й перебувають на межі, але мають певні шанси», – зазначив експерт.

Також він підкреслив, що дуже помітно, як нинішній мер Луцька переформатувався і став провладним кандидатом.

Команда Палиці готує антимерську кампанію та новий проект у Луцьку – аналітикВ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» аналітик поділився міркуваннями щодо діяльності міського голови Луцька Миколи Романюка.

«Шанси має кандидат від «УКРОПу», якого підтримує Палиця. Він є реальним опонентом чинного мера. Крім того, організації, які належать Палиці, за останні кілька років вкладали в бізнес міста мільйони гривень, тому є впізнаваність. Вже за результатами виборів буде зрозуміло, чи перетвориться впізнаваність на голоси виборців», – пояснює експерт.

Також політолог додав, що зараз відкололася група впливу Єремеєва й це змінило картину. Мало бути три ключових групи: Коломойський-Палиця, чинний мер та група Єремеєва.

«Романюк мав вибір: йти разом з владою чи з «УКРОПом». Він прийняв для себе провладне рішення», – підсумував експерт.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: