Команда Палиці готує антимерську кампанію та новий проект у Луцьку – аналітик

Читать на русском
Микола Романюк

Смерть Ігоря Єремеєва зруйнувала можливу фінансову опору міського голови Луцька Миколи Романюка, в тандемі з яким останній міг бути впевненим у підтримці та у реальності власної перемоги.

Про це в коментарі у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів регіональний аналітик «Слова і Діла» Віктор Гаврилюк.

«За час перебування в кріслі мера Микола Романюк так і не відмежувався від підтримки впливового місцевого бізнесу в особі Ігора Єремеєва та Ігоря Палиці. А тому в деяких місцевих справах міг вільно себе почувати та розраховувати на фінансову допомогу. Однак опозиційна налаштованість представників Палиці у Луцьку, а також передчасна смерть народного депутата-мажоритарника Ігоря Єремеєва частково похитнули позиції міського голови. Адже наразі він залишився без впливових кураторів і лобістів, з обвинуваченнями у корупційній складовій його влади», – розповідає Гаврилюк.

Відтак, за словами аналітика, наразі для луцького мера як ніколи актуальна фраза Шарля Луї де Монтеск'є, який відзначав, що «фінансисти підтримують державу (в даному разі місцеву владу), як і мотузка підтримує повішеного».

Микола Романюк та його здобутки: обіцянки луцького мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих у фінансовому вимірі обіцянок луцького мера Миколи Романюка в рамках проекту «ОБРАНІ».

«Дещо допомогти на виборах Романюку може рівень його відповідальності, який він зумів забезпечити завдяки виконанню власних виборчих і поточних обіцянок (відновлено набережну р. Сапалаївка, лучани користуються пішохідним мостом над залізничними шляхами, відновлено залізничний вокзал і реконструйовано меморіальний комплекс «Вічна Слава»). За останні 5 років Миколі Ярославовичу вдалося реалізувати більш ніж 130 декларацій, що становить 41% відповідальності і дозволяє луцькому меру посідати п'яту сходинку у рейтингу відповідальних міських голів. Проте не варто забувати, що серйозних проблем Романюку додасть внутрішньоміська опозиція, сформована командою Ігоря Палиці, яка не забуде згадати міському голові все невиконане з того, що декларувалось. А це як мінімум незбудований сміттєпереробний завод у с. Брище, відсутність обіцяних нових гуртожитків, ремонтів доріг, тротуарів, невідкриття обіцяних амбулаторій, гальмування у процесі освітлення вулиць», - говорить аналітик.

Останні, за словами Гаврилюка, вже зараз озброїлись серйозним арсеналом антимерської риторики, а публічні звинувачення у недалекоглядності, застарілості підходів та корупційності Романюка з боку команди Палиці можуть свідчити про початок нового політичного проекту в Луцьку, обличчя якого ми зможемо побачити уже найближчим часом.

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 326 обіцянок мера, при цьому 118 з них йому не вдалося виконати, що склало 36% рейтингу його безвідповідальності.

Нагадаємо, самостійно моніторити хід майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року, що стартує вже у вересні, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: