Разом з Демчишиним у відставку має піти й друг Яценюка з «Ощадбанку» – спеціаліст

Читать на русском
Олександр Гудимаполітичний діяч

Президент мав би звільнити разом з Демчишиним низку інших чиновників.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів екс-міністр палива та енергетики, член комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Миколайович Гудима, аналізуючи інформацію про те, що «Народний фронт» закликає коаліцію до звільнення Володимира Демчишина.

«Якщо говорити про відставку Демчишина, то парламент перед звільненням мав би поставити в одну площину з Демчишиним багатьох інших, які дуже подібні до нього, тобто повні непрофесіонали. Президент мав би звільнити разом з Демчишиним і Вовка з НКРЕКП, а з «Ощадбанку» треба звільнити друга Арсенія Яценюка, який, на думку Демчишина, ускладнює всі процедури. Тут треба на одну площину ставити всіх тих, хто мав би піти разом з Демчишиним, і, на жаль, таких багато», – вважає Гудима.

Яценюк звинуватив Демчишина у зриві підготовки до опалювального сезонуПрем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Міністерство вугільної промисловості та енергетики зриває підготовку до осінньо-зимового періоду.

Однак ми бачимо, як зазначив спеціаліст, як звільняють навіть тих, хто має бути звільнений за власним бажанням. Коаліції бракує голосів, а у зв'язку з тим, що в основній коаліції між «БПП» та «НФ» є суперечності, поки що не можна бути впевненим у наданні 226 голосів щодо таких кандидатур, тож нікого не звільнять.

«Яценюк місяць тому на засіданні Кабміну сказав про катастрофічну ситуацію з опалювальним сезоном. Минув місяць, але ситуація не змінилася, хіба що стало трішки більше газу, але вугілля практично немає», – констатує він.

В такому разі, якщо Ахметова не оголосили ворогом України, не пред'явили йому звинувачення в його діях проти України, зважаючи на гібридну війну, то дайте можливість власнику шахт і електростанцій зі своїх шахт постачати хоча б вугілля.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що український уряд має достатньо ресурсів для успішного проходження опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: