Демчишин пообіцяв не відключати світло взимку

Читать на русском
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин запевнив, що цієї зими в Україні не буде віялових відключень світла.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин запевнив, що цієї зими в Україні не буде віялових відключень світла.

Про це він сказав на засіданні уряду в п'ятницю, 28 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

«До опалювального сезону будемо готові. З точки зору електроенергетичного напрямку, враховуючи, що основне навантаження лягло на Енергоатом і паливо для атомних станцій у повному обсязі закуплене, хочу всіх заспокоїти – віялових відключень цього року не буде», – сказав глава Міненерго.

Демчишин: якщо ДТЕК не саботуватиме поставки вугілля, взимку будемо з електрикоюМіністр енергетики й вугільної промисловості переконаний, що в Україні достатньо енергоресурсів для того, щоб забезпечити безперебійне постачання електроенергії й уникнути віялових відключень.

Демчишин також повідомив, що останнім часом спостерігається позитивний тренд в питанні накопичення вугілля на ТЕС. «Хочу вас проінформувати, що за останній тиждень додатково на склади поклали понад 120 тис. тонн вугілля», – розповів міністр.

За його словами, українським ТЕС для готовності до зими потрібно закупити ще не менше 1,5 млн тонн вугілля.

Нагадаємо, наприкінці липня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв про катастрофічну ситуацію в енергетичному секторі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: