Демчишин розповів, скільки Україна платитиме за газ узимку

Читать на русском
У найближчі півроку Україна купуватиме природний газ за ціною 250 доларів за 1 тисячу кубометрів.

У найближчі півроку Україна купуватиме газ за ціною 250 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Про це на прес-конференції розповів міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Слово і Діло».

«З європейською стороною ситуація зрозуміла, ринок зрозумілий, цінова політика також більш-менш зрозуміла. Тобто плюс-мінус сьогоднішні ціни, я думаю, будуть переважати протягом двох наступних кварталів, до кінця опалювального сезону рівень $ 250 – це буде адекватний рівень», – зазначив Демчишин.

Крім цього, Міністерство енергетики та вугільної промисловості очікує отримати 300 млн євро від ЄБРР на закупівлю газу для закачування його в підземні сховища. Демчишин також розповів, що крім цих 300 млн євро ведуться ще переговори про 700 млн доларів допомоги.

Також міністр повідомив, що наступні тристоронні газові переговори пройдуть в кінці серпня у Відні. За словами Демчишина, газовий договір України з РФ в період опалювального сезону необхідний і український уряд готовий його підписати.

Нагадаємо, раніше міністр заявляв, що припинення поставок газу з РФ не вплине на підготовку до опалювального сезону. Водночас сьогодні Демчишин підкреслив необхідність підписання газового договору з Росією саме на опалювальний період.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: