Депутати звільнили Вощевського, а Квіташвілі пошкодували

Читать на русском
Верховна Рада України звільнила із займаних посад віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського та міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі.

Верховна Рада України звільнила із займаної посади віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського і не змогла звільнити міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі.

За відставку Вощевського проголосували 234 народних обранці, а от за те, щоб з посади пішов Квіташвілі, необхідної кількості голосів в ході декількох голосувань так і не знайшлося, пише «Слово і Діло».

Звільнення віце-прем'єра пройшло без обговорення, а от очільник МОЗу взяв слово у сесійній залі, під час якого відзначив, що за посаду не тримається, але розвитку медичної галузі заважає комітет з питань охорони здоров'я, який, на думку Квіташвілі, саботує пропозиції Міністерства. «Я бачу, що з цим комітетом (з питань охорони здоров'я – Ред.) я просто не зможу працювати... Прошу приймати рішення з огляду на те, що я вам сказав», – зазначив Квіташвілі.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі написав заяву про власну відставку ще 2 липня. Віце-прем'єр Валерій Вощевський подав відповідну заяву на початку вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: