Активіст: просування Фельдмана – підготовка до непередбачуваних результатів у Харкові

Читать на русском
Геннадій Кернес

Кандидат у мери Харкова Олександр Фельдман – це технічний проект Банкової, який курується безпосередньо заступником глави Адміністрації Президента Віталієм Ковальчуком.

Про це у коментарі журналістам «Слова і Діла» в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів харківський блогер Олександр Костенко.

За інформацією активіста, свого часу Фельдману було поставлено завдання стати другим.

Тоді ще не була відома ситуація з кримінальним переслідуванням Кернеса у справі зі зникненням активістів Євромайдану, але зараз, судячи з реалій, скоріш за все, це завдання було підкориговано, й висунення його кандидатом – це підготовка до непередбачуваних результатів електорального голосування.

Щодо інших кандидатів, то тут, за словами активіста, склалася ситуація, за якої у чинного мера Геннадія Кернеса відсутні реальні конкуренти.

«За час його правління були окуповані деякі інститути демократії, а опонентів не пускали на політичне поле. Зараз всі альтернативні Кернесу сили будуть, звичайно ж, тією чи іншою мірою «відкушувати» рейтинг мера, але враховуючи те, що ані демократичні сили, ані громадські організації не змогли прийти до спільного знаменника щодо єдиного кандидата, то ось ця нерішучість, незабезпеченість і нескоординованість знову грає лише на руку Кернесу. І поки вони працюють поодинці, вони неефективні», – пояснює блогер.

Щодо шансів ще одного новоспеченого кандидата Олександра Давтяна, якого підтримує «БПП», то тут думка Костенко скептичний.

«Хто знає харківські політичні реалії, той розуміє, що це таке ж технічне рішення. Це людина, яка ніколи не прагнула зробити велику політичну кар'єру, а так, як і низка політичних діячів в Україні, просто вдало монетизує власні позиції. Давтян – це вічний другий номер. Він відіграє свою роль і отримає свої бонуси від людей, з якими він домовлявся», – аргументував свою позицію блогер.

Всі роки діяльності Кернеса Харків був полігоном для розправи з опонентами – активістУ рамках спецпроекту«ОБРАНІ» активіст дав оцінку п'ятирічній діяльності міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Серед інших потенційних кандидатів, за його словами, називають ще харківського мільйонера Сапронова, який також має хоч і не такі масштабні, як у Кернеса, але не менш значущі амбіції.

«Якщо порівнювати Сапронова з іншими представниками місцевої влади, то він все-таки людина, яка не так замазана у вертикалі колишньої «Партії регіонів». До того ж, сумніваюся, що його можна назвати технічним, адже Кернес дуже обережна людина. Думаю якби стояло завдання поставити технічного кандидата, він би пошукав його у більш вузькому колі людей. Тому я думаю, що вибори мера для Сапронова – це стартовий майданчик для майбутніх позачергових парламентських виборів і не більше того», – констатував Костенко.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: