Жебрівський хоче за 10 років зробити з Донбасу Сінгапур

Читать на русском
Вийти на довоєнні кордони і створити нову українську еліту можна за 10 років, вважає глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Вийти на довоєнні кордони і створити нову українську еліту можна за 10 років, вважає керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Таку думку політик висловив в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ, передає «Слово і Діло».

Як приклад Жебрівський навів Сінгапур, Південну Корею та інші країни, які зараз називають «азіатськими тиграми».

«Ми в стратегії визначимо правила гри, в тому числі шалений протекціонізм для малого та середнього бізнесу. Якщо поставити завдання, що бюджет повинен наповнювати малий і середній бізнес, відносно якого обласна влада займе протекціоністську політику, то зміниться і обличчя, і устрій Донецької області», – заявив чиновник.

Також Жебрівський активно виступив за розмаїття нових видів бізнесу, які можна відкрити на території області. «Ми їздили до Добропільського району. Там колишні шахтарі перестали займатися копанками і вклали гроші в яблуневий сад. За європейськими технологіями, ізраїльське крапельне зрошення, екологічно чистий. Бізнес прибутковий і незалежний від фінансово-промислових груп. Є надії на IT-сектор, наукомісткий бізнес», – повідомив глава Донецької ВЦА.

Крім того, на думку Жебрівського, Донецька область може стати «воротами в Азію». «Це означає появу логістичних центрів між європейськими країнами і Росією. Це і аеропорти, які можуть виконувати роль Франкфурта, Гатвіки, і залізниці», – сказав політик.

Нагадаємо, 20 червня Павло Жебрівський заявляв, що буде займатися реалізацією низки інфраструктурних проектів на території Донецької області. Ця обіцянка наразі перебуває у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: