Досягнення Віталія Кличка на посаді мера Києва. Спеціаліст

Читать на русском
Віталій Кличко

Якщо порівнювати Кличка з Черновецьким і Поповим, то найбільшим його досягненням стала відкритість, адже він почав спілкуватися з громадськістю і дослухатися до неї.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив директор Аналітично-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко, повідомляє «Слово і Діло».

«Незважаючи на те, що були великі питання зі боку громадськості до Ніконова, Рябикіна, ніхто з них не заплямував себе, особливо в корупційних скандалах, за цей період. Я выддаю за це належне Кличку, а точніше його авторитету, який не дозволив їм вдатися до неблагородних вчинків», – розповідає спеціаліст.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв створити в Києві Громадські ради для контролю над владоюСказано 5 червня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Крім того, за словами Сергієнка, якщо порівнювати Кличка з його попередниками, то він відзначився відкритістю.

«Яскравий приклад – відкриття другого виходу на станції швидкісного трамваю на Вокзальній. Це була ініціатива громадськості, яку просто підхопила влада. Це ж саме стосується й відкритості засідань комітетів київради, на яких побувати зараз може практично хто завгодно. Люди приходять, фотографують, знімають, слухають і фактично беруть участь у роботі комісії, хіба що без права голосу», – аргументує Сергієнко.

Проте чи не найголовнішим позитивним моментом в роботі Кличка і, відповідно, міської влади протягом останнього року, за словами Сергієнка, стало те, що меру таки вдалося змусити «Київенерго» до кінця року встановити 2 тисячі загальнобудинкових лічильників тепла.

«Одночасно й міська рада виділила кошти, щоб придбати ще тисячу лічильників. Тобто до кінця року приблизно 70% будинків (раніше було 33%) буде обладнано. А це, в умовах зростаючих тарифів і відсутності газу, вкрай необхідно. Адже коли з'являється лічильник, з'являється й сенс економити», – резюмував експерт.

Нагадаємо, що самостійно стежити за перебігом подій та дізнаватись про попередні результати місцевої виборчої кампанії можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: