Генплан Києва-2025 нагадує «Титанік», на який сіла команда Кличка – експерт

Читать на русском
Віталій Кличко

Генплан Києва-2025 нагадує «Титанік», на який сіла команда Кличка. На верхніх палубах Київради та КМДА лунає музика й депутати «танцюють» бюджет, але на нижніх палубах вже палають пробоїни скандальних будівництв.

Таку оцінку діяльності команди міського голови столиці Віталія Кличка в частині прийняття Генерального плану міста у власному Facebook дав експерт у галузі містобудування Віктор Глеба, інформує «Слово і Діло».

За словами фахівця, міський голова став заручником у руках промоутерів, які вирішили скористатися ситуацією й зробити те, чого не вдалося зробити ані при Черновецькому, ані при Попові – легалізувати ущільнення забудови, зелених зон, будівництва на розв’язках та дніпровських схилах.

«Вже сьогодні кияни позбавлені можливості дізнатися, які порушення закладені в основу Концепції-2025, Стратегії-2025, Генплану-2025, так як всі землевідводи, узгоджені за період з 2001 по 2009 рік, вже внесені до цих «документів» як непорушна основа нового Генплану-2025. А у разі погодження цього «продукту» Київською міською радою кияни не зможуть відновити порушене право навіть у суді», – аргументував свою позицію Глеба.

Віталій Кличко та його здобутки: обіцянки столичного мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок київського мера Віталія Кличка в рамках проекту «ОБРАНІ».

Виходячи з розрахунків експерта, до 2025 року площа житлової забудови у столиці може збільшитися майже на 4000 га, а інструментом для легалізації сумнівних забудов і незаконних землевідведень є постійна зміна кольору цільового призначення та видів використання земель.

«Кидаються в очі ознаки фальсифікації даних щодо розміру земельних ділянок різного призначення та видів використання. Лобісти Генплану-2025 по-різному обліковують площу земельних ділянок за категоріями, розраховують різні земельні та містобудівні показники, не зазначають кількості (площі) розміщення об’єктів соціальної інфраструктури», – розповідає спеціаліст.

Саме тому, на його думку, всі ці факти свідчать лише про одне: Генплан-2025 – це фактично перетворення Києва у глобальне село.

Нагадаємо, слідкувати за перебігом подій та попередніми результатами місцевої виборчої кампанії, що стартує у жовтні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло»«ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: