Обмін полоненими з бойовиками відновлено, «параду» не буде – Рубан

Читать на русском
Україна і представники так званих ДНР та ЛНР відновили обмін полоненими, сьогодні звільнено сумського волонтера.

Україна і представники самопроголошених Донецької й Луганської народних республік відновили переговори щодо обміну полоненими.

Ініціативна група звузила коло учасників переговорів щодо обміну полоненими і врахувала власні помилки, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Інформаційно-аналітичний центр Ради нацбезпеки і оборони.

Крім того, як заявляє учасник переговорів, голова громадської організації «Офіцерський корпус» Володимир Рубан, так званого «параду полонених» 24 серпня в Донецьку не буде.

«Уповноваженій групі вдалося домовитися й отримати підтвердження, що донецька сторона відновлює обмін полонених. Ми розібрали помилки, які існували і призвели до зриву останнього обміну. І домовилися обмежити коло переговірників. Військовополонені не піддаватимуться знущанням. Не буде парадів військовополонених – це помилкова заява. І тим більше не буде ніяких розстрілів, ні показових, ні судових», – заявив Рубан.

Сержант РФ Александров: Україна гідно зустрічає своїх полонених і загиблих, не те, що у насЗаарештований за тероризм сержант ГРУ МО РФ Олександр Александров, що перебуває в київському госпіталі, буде через адвокатів судитися на батьківщині, щоб довести: він – чинний військовослужбовець.

Першим результатом поновлення переговорів стало звільнення з полону бойовиків сумського волонтера, про що в суботу вранці повідомив заступник міністра оборони України Василь Будик.

«Ще одна успішна операція! В результаті успішних переговорів, проведених об'єднаною групою, було звільнено після багатомісячного полону сумського волонтера», – написав він у своєму Facebook.

Відомо, що частина українських бійців перебувають у полоні в ДНР та ЛНР уже майже рік. Так, у п'ятницю начальник штабу 46 батальйону спецпризначення «Донбас-Україна» Михайло Ніколов заявив, що в полоні сепаратистів досі перебуває штурмовик батальйону «Донбас» Андрій Скачков, котрий потрапив до рук бойовиків іще під час виходу з оточення під Іловайськом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: