«Запорізький хамелеон»: головні прорахунки Олександра Сіна. Думка експерта

Читать на русском
Олександр Сін

Швидше за все, Олександр Сін піде шляхом миколаївського мера Юрія Гранатурова, обравши для власного висування маловідомий політичний проект, але, в першу чергу – роблячи ставку на власний імідж та впізнаваність у місті.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив регіональний аналітик «Слова і Діла» Тимур Фаур.

«Міський голова Запоріжжя – вмілий тактик і «політичний хамелеон», який має досить непогане чуття зміни політичної кон'юктури, хоча події 2013-2014 років і членство Сіна в «Партії Регіонів» негативно вплинули на його загальний імідж у місті. А тому, попри першість мера в рейтингу електоральних вподобань, високий рівень недовіри містян змушує очільника Запоріжжя серйозно нервувати перед виборами в другому турі», – говорить спеціаліст.

Що ж стосується безпосередньо роботи мера, то, за словами Фаура, одним із основних напрямків роботи для Сіна завжди було соціальне забезпечення містян.

Олександр Сін та його здобутки: обіцянки запорізького мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок запорізького мера Олександра Сіна в рамках проекту «ОБРАНІ».

«Олександр Ченсанович позиціонує себе, як господарник, що прагне залишатися поза політикою. Проте відверто провальною можна назвати політику Сіна у сфері розвитку інфраструктури й транспорту. Майже кожного року він обіцяв покращити транспортну сферу міста – починаючи від збереження ціни на проїзд і закінчуючи придбанням нового транспорту. Те ж саме стосується його заяв щодо ремонту вулиць. Проте комплексного та системного вирішення ці питання впродовж останніх п'яти років так і не знайшли. А нещодавній ремонт працівниками «Запоріжсталі» каналізаційних систем в одному з районів міста, взагалі з одного боку обернувся епічною ситуацією, а з іншого – став черговим підтвердженням відсутності реального господаря», – аргументував експерт.

Аналізуючи шанси чинного мера Запоріжжя, Фаур зауважив, що вірогідність переобрання в Олександра Сіна є, проте, зважаючи на двотуровість майбутніх виборів, електоральне лідерство міського голови може похитнутися за умови появи сильного, незаангажованого в міських корупційних скандалах і бюрократизмі кандидата.

Нагадаємо, слідкувати за перебігом подій та попередніми результатами місцевої виборчої компанії, що стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: