Українців чекає жорстка і примітивна виборча кампанія – експерт

Читать на русском

Політолог поділився міркуваннями щодо майбутньої місцевої виборчої кампанії, яка стартує 5 вересня 2015.

Підкуп і адміністративний ресурс - ось дві ключові технології, які будуть використовуватися на майбутніх місцевих виборах.

Таку думку висловив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, передає «Слово і Діло», посилаючись на «РІА Новини».

«Український політикум деградує до найпримітивнішого, печерного періоду в політології. Підкуп і адміністративний ресурс - ось дві ключові технології, які будуть використовуватися на майбутніх місцевих виборах», - сказав політолог.

Напередодні місцевих виборів олігархи роблять ставку на медіа-ресурсиНемає сумніву, що напередодні чергових місцевих виборів в Україні в боротьбі за владу буде використана уся наявна в українських політичних гравців артилерія: від адмінресурсу до брудних виборчих технологій. То що ж можуть протиставити одне одному Президент і група вітчизняних олігархів?

Бортник також прогнозує, що більш сучасні політичні проекти спробують побудувати свої кампанії на використанні електронних ЗМІ, насамперед, соціальних мереж, на більш широкому використанні Інтернету - за допомогою роликів, демотиваторів, GIF-ок, тобто всього того, що зараз починає домінувати на Заході.

«Більш сильні партії, які мають реальний потенціал перемогти, використовуватимуть старі ЗМІ, так звані «мережі Черновецького»- знедолених чи незаможних людей, яких дуже легко підкупити і так само легко контролювати, як вони проголосують. Крім того, ці політсили активно використовуватимуть адміністративний ресурс, який вже закладений в закон про місцеві вибори», - пояснив Бортник.

Щодо того, що у ВР вже з'явився законопроект, яким пропонується заборонити рекламу політичних партій політолог зазначив, що це вигідно олігархічним партіям, які вже ведуть виборчі кампанії і, використовуючи своє службове становище, сидять в телевізорах, засобах масової інформації.

«Безсумнівно, це буде дискримінація нових, ще не олігархічних, малих, регіональних партій», -підкреслив Руслан Бортник.

Говорячи про нові обличчя в політиці, політолог сказав, що зараз настав етап якоїсь анархії на українському політичному полі.

«Багато лідерів і «лідерки» вважають, що зараз зручний момент, щоб зробити свою політичну кар'єру, тому що практично ні за однією партією немає реальних програм.

Відзначимо, що стежити за ходом подій майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року та дізнаватися першим про результати голосування тепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» - «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: