Проти Кличка на виборах може зіграти лише Омельченко – експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Те, що Корбана чи Березу висувають кандидатами в мери столиці, додає Кличку більше впевненості у власній перемозі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, аналізуючи інформацію про те, що «Укроп» висуває Корбана кандидатом у мери Києва.

«Це буде дуже нервозна кампанія, і будуть ламатися стереотипи, правила. Скоріш за все, на тлі цієї нервозності Корбана й Берези Кличко виглядатиме ще більш ефектним, аніж інші кандидати. Проти нього може зіграти тільки Омельченко, якщо він дійде до виходу в другий тур, а загалом Кличко почувається досить впевнено. Будь-які маневри Корбана та Берези, якщо вони не підкріплені партійним списком, – це не формування політики», – аналізує політолог.

На його думку, «Укроп» розраховує взяти електорат «Правого сектору» на місцевих виборах, тому й вживає таких заходів, як висування Корбана в мери Києва.

Віталій КличкоМіський голова Києва

«Укроп» розуміє, що «Правий сектор» йде з політичного ринку й перетворюється на більш мілітаристський формат, а не формат політичної партії, тому це такий тренінг для партії з перспективою та розрахунком на те, що наступного року можуть відбутися вибори до Верховної Ради», – пояснює Цибулько.

Система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала 262 обіцянки мера Києва, 56 із яких не виконано, 101 – у процесі виконання, а ще 105 обіцянок йому вдалося виконати, що склало 40% рейтингу його відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: