Урядові зарплати: у скільки держава оцінює працю міністрів?

Читать на русском
Заробітна плата більшості українських міністрів складає близько 6 тис. гривень на місяць, і лише очільник МВС Арсен Аваков отримує трохи менше 14 тис.
Кабінет міністрів УкраїниФото: telegraf.com.ua

Заробітна плата більшості українських міністрів не перевищує 6109 грн, тоді як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який отримує низку надбавок, має заробітну плату близько 14 тис. грн.

Такі результати дослідження заробітків українських урядовців оприлюднило видання «Апостроф», пише «Слово і Діло».

Так, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у червні отримав «на руки» 6681,4 грн, 4980 грн з яких складає посадовий оклад та 1704,4 грн – заробітна плата за час відрядження.

Заробітна плата ж більшості очільників відомств складає 6109 грн. Виняток складають віце-прем'єри Геннадій Зубко і Валерій Вощевський (6132,88 і 5803,55 грн відповідно). 5634,18 грн отримує міністр Кабінету міністрів Ганна Онищенко.

Як змінилася зарплата українців у 2015 році«Слово і Діло» вирішило детально показати регіональну статистику падіння реальної заробітної плати українців.

При цьому у прес-службі Мінінформації не забули наголосити, що міністр Юрій Стець, офіційна заробітна плата якого також не перевищує 6109 грн, із власної кишені виплатив сім'ям бійців АТО більше 85 тис. грн.

Найбільш солідною зарплатою серед вітчизняних міністрів може похизуватися Арсен Аваков – у червні міністру внутрішніх справ було нараховано 13774,94 грн. Крім посадового окладу в розмірі 6109 грн, міністрові оплачується вислуга років, особливий характер роботи та інтенсивність праці, робота з документами, що становлять державну таємницю, виконання функцій державного експерта з питань таємниць, а також надбавка за звання «Почесний економіст України».

Нагадаємо, що станом на 1 липня 2015 року заборгованість по заробітній платі перед громадянами України в сумі складала 1,915 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: