Аваков перешкоджає люстрації в МВС – Козаченко

Читать на русском
Керівник люстраційного департаменту Міністерства юстиції України розповіла про свої непрості стосунки з Міністерством внутрішніх справ.

Керівник Департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко стверджує, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков перешкоджає звільненню низки працівників внутрішніх органів, які повинні покинути державну службу згідно з законом про очищення влади.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню «Новое Время», пише «Слово і Діло».

Також, за словами Козаченко, є питання й до іншого силового відомства – прокуратури, яка, як і МВС, відчайдушно чинить опір люстрації.

«Аваков в МВС захищає кадри, які служили там і в 2010-му, і в 2011-му, і в 2014-му, і керували тоді, коли з боку держави відносно до громадянського суспільства було проявлено невиправдане насильство. У прокуратурі – аналогічна ситуація. Органи, покликані захищати закони, самі його грубо порушують. Це нонсенс», – заявила чиновниця.

За її словами, резонансний обшук, проведений міліцією в її робочому кабінеті у квітні цього року – свого роду помста правоохоронних органів.

«І опір системи, і МВС, і спроба дискредитувати мене, і, можливо, перевірка того, як буде реагувати громадськість, і як я сама дотримуюся принципів. Ми сказали, що будемо максимально сприяти слідству, надали документи, і я навіть виступила з пропозицією пройти перевірку на поліграфі», – розповіла Козаченко, відповідаючи на запитання, як вона розцінює дії міліції стосовно себе.

Також головний люстратор країни навела цифри: згідно з попередніми підрахунками, серед вищої керівної ланки Міністерства внутрішніх справ тільки по Києву підпадають під дію закону про люстрацію 90 осіб. І ще 108 – на решті території України.

Нагадаємо, 28 липня під тиском громадськості пішов з посади заступник генерального прокурора України Володимир Гузир. За його словами, це дозволить йому через суд «захистити своє добре ім'я».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: