Екс-єврокомісар: Європа даремно ігнорує гуманітарну кризу в Україні

Читать на русском
Колишній єврокомісар Гюнтер Ферхойген вважає, що політика Євросоюзу щодо соціально-економічної ситуації в Україні – безвідповідальна.
Гюнтер ФерхойгенФото: www.sueddeutsche.de

Європейський Союз як об'єднання, що підписало Угоду про асоціацію з Україною, веде відносно Києва безвідповідальну політику, кинувши українців напризволяще з їхніми соціально-економічними проблемами.

Таку думку в авторському матеріалі в газеті Süddeutsche Zeitung висловив колишній європейський комісар Гюнтер Ферхойген, пише «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

За його словами, європейських політиків зараз більше бентежить ситуація в мирній Греції, ніж в Україні. «Цими днями Європейський Союз затамував подих, спостерігаючи за драмою в Греції. Тоді як просто біля кордону з ЄС зростає нова небезпека – глибока гуманітарна криза в Україні», – пише Ферхойген.

Дещиця: за стіл переговорів по Донбасу має сісти весь ЄвросоюзЕкс-очільник МЗС України Андрій Дещиця вважає, що ефективним форматом мирних переговорів на Донбасі може бути лише так званий женевський формат, коли за круглий стіл сяде увесь ЄС.

А між тим, за його словами, економіка України балансує на межі державного банкрутства, безробіття в країні сягнуло рекордного рівня, а з приходом зими на Київ чекає ще й масштабна енергетичная проблема. Є всі передумови для соціальної кризи, яка не залишиться без наслідків для Європи, вважає політик.

«Тепер обов’язково потрібно приділити Україні необхідну політичну увагу – відповідно до укладених у Мінську мирних домовленостей. Потрібно на політичному рівні обговорити, як люди в Україні мають пережити наступну зиму», – додав він.

Зазначимо, що Ферхойген – один з іменитих європейських «політичних пенсіонерів», а також радник «Агентства з модернізації України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: